Bardzo puszysty omlet

Jeśli nie mamy pomysłu co zjeść na kolację warto pokusić się o przygotowanie omletu. Wiele osób mówi, że omlet jest rodzajem naleśnika. Jest on jest zdecydowanie grubszy niż naleśnik. Aby przygotować omlet będziemy potrzebować kilku jaj oraz odrobinę mleka, śmietany lub, jeśli chcemy żeby był bardziej dietetyczny, mleka. Jajka na omlet należy bardzo dobrze rozkłócić widelcem. Należy robić to tak, aby zagarniać do miseczki jak najwięcej powietrza. Dzięki temu nasz omlet będzie bardziej puszysty. Do masy jajecznej dodajemy oczywiście pieprz oraz sól. Masę wylewa się na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię. Masy jajecznej nie mieszamy w trakcie smażenia. W przeciwnym razie zamiast omletu otrzymamy zwykłą jajecznicę. Do omletu dodajemy różne dodatki. Najpopularniejsze to warzywa takie jak papryka oraz pomidory. Popularne jest także dodawanie do omletu pieczarek oraz zielonego groszku. Wiele osób dodaje do omletu także parówki. Oczywiście to co dodamy do omletu zależy od naszych kulinarnych upodobań.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.