Ryba po grecku

W naszym kraju dość często można spotkać na stołach rybę w sosie greckim. Ta wspaniała potrawa cieszy się popularnością przede wszystkim podczas świąt. Rodziny jednak nierzadko decydują się na spożywanie jej również w dzień powszedni. Oczywiście, przygotowanie sosu greckiego wymaga od nas skompletowania niezbędnych składników. Na ogół znajdują się w nim poszczególne warzywa, zaś całość jest oparta na koncentracie pomidorowym. Warto również zauważyć, że można kupić gotowy sos w słoiczku, choć nie w każdym sklepie spożywczym go znajdziemy. Jeśli zaś chodzi o ryby, to ludzie najczęściej decydują się na dorsza albo morszczuka. Dobrym pomysłem jest również przygotowanie soli. Tego typu ryby smakują znakomicie w sosie po grecku. Jeśli raz podejmiemy się przyrządzenia takiej potrawy, z pewnością przekonamy się, że nie jest to takie trudne. Ważne jednak, aby odpowiednio wcześniej zadbać o posiadanie wszystkich niezbędnych składników. Trzeba nadmienić, że rybę w sosie po grecku można jeść nawet z chlebem.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.