Warianty zupy pomidorowej

Zupa pomidorowa dość często jest gotowana w polskich domach. Warto zauważyć, że można ją podawać na wiele sposobów. Niektórzy preferują zupę z makaronem, inni z ryżem. Sam makaron może mieć najróżniejsze kształty. Nie musimy decydować się na nitki, bowiem doskonale sprawdzą się także tak zwane muszelki lub jego inne warianty.  Wspomnianą zupę powinno się przygotowywać na bazie świeżych pomidorów, choć trzeba przyznać, że jest to nieco czasochłonne. Być może dlatego wielu ludzi decyduje się na skorzystanie z popularnych koncentratów. Ważne jest, aby wzbogacić swoją zupę o chude mięso oraz marchew. Koniecznie należy również ją odpowiednio przyprawić. Ludzie często jedzą na obiad samą zupę, bez dania głównego. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem można się nią najeść do syta. Warto wspomnieć, że jest to jedna z ulubionych zup dzieci. Maluchom najwyraźniej przypadł do gustu jej pomidorowy smak. Jeśli podamy ją w małych miseczkach, może również stanowić doskonałą przystawkę przed daniem głównym.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.